Hvorfor er god søvn vigtig?

Dame sover godt
God seng = god søvn

God søvn er afgørende for vores helbred og trivsel. Det er i løbet af natten, at kroppen genopbygger og restituerer sig selv, og det er derfor vigtigt at have en god seng, der kan støtte kroppen og hjælpe med at opretholde en god søvnkvalitet.

Senge er et af de mest vigtige møbler i vores hjem. Da vi bruger ca. 1/3 af vores tid i sengen. En god seng skal derfor ikke blot være komfortabel, men også støtte vores kroppe korrekt, så vi kan undgå smerter og ubehag i ryggen, nakken og skuldrene.

Forskning har vist, at en god seng kan have en positiv indvirkning på vores søvn og helbred. En god seng kan hjælpe med at lindre smerter og ubehag i kroppen og reducere stressniveauet, hvilket kan føre til bedre søvn og øget trivsel.

Senge kan være opdelt i flere forskellige typer, herunder kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser. Alle disse typer senge har forskellige egenskaber, og det er vigtigt at vælge den type seng, der passer bedst til dine individuelle behov.

Kontinentalsenge er en populær type seng, der består af en eller flere lag madrasser samt en boxmadras. Denne type seng er kendt for sin høje komfort og støtte og er ideel til personer, der har brug for ekstra støtte i ryggen.

Elevationssenge er en type seng, der kan justeres i hoved- og fodenden, så du kan finde den perfekte position til dig, hvor du bedst slapper af og kan sove godt. Disse senge er ideelle til personer, der lider af ryg- eller nakkeproblemer, da de kan justeres til at lindre smerter og ubehag.

Boxmadrasser er en simpel og prisvenlig type seng, der består af en boxmadras og topmadras. Denne type seng er ideel til personer, der ønsker en enkel og komfortabel seng til en overkommelig pris.

Ud over at vælge den rigtige type seng er det også vigtigt at vælge den rigtige pude. En god pude skal også støtte hovedet og nakken korrekt, så rygsøjlen er mest mulig lige fra hoved til lænd. Dermed undgår du smerter og ubehag i nakken og skuldrene.

Dårlig søvn påvirker vores mentale og fysiske sundhed

God søvn er afgørende for vores mentale og fysiske sundhed. En god nattesøvn kan forbedre vores humør, hukommelse, koncentration og beslutningstagningsevne, samtidig med at det kan reducere risikoen for at udvikle sygdomme som depression, angst, diabetes og hjertesygdomme. For at opnå en god nattesøvn er det vigtigt at have den rigtige seng. En god seng skal kunne støtte kroppen korrekt og reducere trykpunkter, samtidig med at den skal give tilstrækkelig støtte til ryggen, nakken og skuldrene.

En seng, der ikke passer til dine individuelle behov, kan føre til ubehag, smerter og søvnforstyrrelser. Faktorer som din vægt, højde, søvnposition og eventuelle smerter eller skader, du har, bør tages i betragtning, når du vælger en seng. Kontinentalsenge og elevationssenge er ofte gode valg, da de kan tilpasses til dine individuelle behov og give en høj grad af støtte og komfort. En god madras er også afgørende for en god nattesøvn.

Madrasser kan være fremstillet af forskellige materialer, herunder skum, latex og fjedre. Hver type madras har forskellige egenskaber, og det er vigtigt at vælge en, der passer til dine individuelle behov og præferencer. For eksempel kan en skummadrass være god til at reducere trykpunkter, mens en fjedermadras kan give en bedre støtte. Ud over at have den rigtige seng og madras er det vigtigt at have et godt sovemiljø. Dette kan omfatte alt fra rumtemperatur og luftfugtighed til støjniveau og belysning. Et roligt og mørkt soveværelse kan hjælpe med at fremme en god søvn. Forskning har også vist, at regelmæssig motion og en sund kost kan bidrage til en bedre søvnkvalitet.

Undgåelse af koffein, alkohol og tunge måltider før sengetid kan også forbedre søvnkvaliteten. Kort sagt er valget af den rigtige seng afgørende for en god nattesøvn og vores generelle sundhed og trivsel. Det er vigtigt at tage hensyn til dine individuelle behov og præferencer, når du vælger en seng, og at skabe et godt sovemiljø for at fremme en god søvnkvalitet. Alt dette står vi klar til at hjælpe dig med at vælge den helt rigtige seng til dig og dine behov.

Hvad siger forskerne?

Ifølge Dr. Rebecca Robbins, en søvnforsker og forfatter, er en god seng afgørende for at få en god nattesøvn. Hun siger, at det er vigtigt at vælge en seng, der passer til din kropsform og -størrelse, og som giver tilstrækkelig støtte til ryggen og nakken. Også søvnforske og forfatter, Dr. Neil Stanley, siger, at den rigtige seng kan reducere antallet af gange, du vender og drejer dig om natten, hvilket kan forbedre søvnkvaliteten. Han anbefaler at vælge en seng, der giver en jævn fordeling af kropsvægten og støtte til ryggen og nakken.

Ifølge Michael Breus, PhD, en klinisk psykolog og søvnforsker, er madrassen en af de vigtigste faktorer, når det kommer til at få en god nattesøvn. Han siger, at det er vigtigt at finde en madras, der passer til din kropsform og -størrelse, og som giver tilstrækkelig støtte til ryggen og nakken. Han anbefaler også at vælge en madras, der passer til din søvnposition og præferencer. Endelig siger Dr. Mark Aloia, en søvnforsker og seniorrådgiver for National Sleep Foundation, at det er vigtigt at skabe et godt sovemiljø for at fremme en god nattesøvn. Han anbefaler at holde soveværelset køligt, mørkt og stille, og at undgå brug af elektroniske enheder før sengetid.

Disse eksperter understreger alle vigtigheden af at vælge den rigtige seng og skabe et godt sovemiljø for at fremme en god søvnkvalitet og generel sundhed og trivsel.

Hvis du er i tvivl om du sover godt er der herunder nogle kendetegn for dårlig søvn.

  1. Træthed: Hvis du ikke får nok søvn, kan du naturligvis opleve træthed og manglende energi i løbet af dagen. Dette kan påvirke din evne til at koncentrere dig, løse problemer og udføre daglige opgaver.
  2. Irritabilitet: Mangel på søvn kan også påvirke dit humør og gøre dig mere irritabel eller følelsesladet. Dette kan påvirke dine relationer med andre og din generelle livskvalitet.
  3. Vægtøgning: Dårlig søvn kan også øge risikoen for at tage på i vægt. Dette skyldes, at søvnmangel kan påvirke hormoner, der styrer sult og mæthed, hvilket kan føre til overspisning og cravings.
  4. Højere risiko for sygdomme: Forskning viser, at søvnmangel kan øge risikoen for sygdomme som diabetes, hjertesygdomme og depression.
  5. Nedsat immunforsvar: Hvis du ikke får nok søvn, kan dit immunforsvar også blive svækket, hvilket øger risikoen for infektioner og sygdomme.

Disse eksempler viser, hvordan dårlig søvn kan påvirke både din fysiske og mentale sundhed, og understreger vigtigheden af at prioritere en god nattesøvn. Så kig forbi Søvn & Miljø så hjælper vi dig gerne med at finde den perfekte seng til dig.

Stilling/arbejdsområde

Møbel- & Sengesælger

Erfaring

Uddannet salgsassistent med speciale i camping efterfølgende skiftet til møbel og senge branchen hvor jeg nu har arbejdet de sidste 4 år med en spændende hverdag med mange forskellige udfordringer og løsninger til hver enkel kunde

Mine interesser

Aktiviteter såsom Golf, Padel tennis og alt hvor man kan socialisere sig lidt med enten sine venner eller kollegaer

Når jeg ikke er på arbejde så…

Nyder jeg en god aften med mine venner eller familie gerne over en øl eller 2 ;) ellers er jeg altid klar på at opleve ting, lave noget aktivt eller rejse

Hvem er jeg

Kasper på 25 år. Kommer fra en lille by uden for Esbjerg der hedder Oksbøl og er sidenhen flyttet til Esbjerg hvor jeg i dag bor og arbejder